JK Z’dežele Sankaku – ekipni državni prvaki

Po judoistih celjskega kluba Ivo Reya, ki so osvojili naslov ekipnega državnega prvaka v letih 1992 in 1996, je Celje dočakalo še tretji tovrstni naslov. A ga ni osvojil JK Ivo Reya, ampak JK Z’dežele Sankaku.

Celjski klub je naslov osvojil pred približno 300 gledalci, ki so napolnili telovadnico tamkajšnjega šolskega centra. Ob Celjanih so se za naslov potegovali še judoisti Impola (Slovenska Bistrica), Olimpije (Ljubljana) in Šiške (Ljubljana).

V prvi polfinalni tekmi je JK Z’dežele Sankaku odpravil Šiško, v drugi pa Impol Olimpijo. Tako se je obračun za naslov prvaka odvijal med celjskim in bistriški klubom. Gostitelji so začeli silovito in nanizali tri zmage zapored in povedli s 3:0. Četrti dvoboj se je končal neodločeno, v petem pa si je celjski klub zagotovil prvi naslov prvaka.

drzavni_prvaki-1

»Vesel sem, da so osvojili naslov prvaka, ki se osvoji enkrat, potem pa iščemo nove izzive. Naslov razen zadovoljstva ne prinaša nič, le velike izdatke z organizacijo tekmovanja,« je bil odločen Marjan Fabjan.

»Fantje so se borili po najboljših močeh. Trud je bil poplačan in Celju smo vrnili naslov prvaka,« je bil zadovoljen trener ekipe Igor Trbovc.

Finalni obračun:
Z’dežele Sankaku  – Impol  4:2
do 60kg: Matjaž Trbovc – Tilen Pulko 10:0
do 66kg: Rok Drakšič – Alen Pulko 10:0
do 73kg: Tadej Zalaznik – Matej Škerlak 10:0
do 81kg: Andrej Zalaznik – Božo Skela 0:0
do 90kg: Miha Žgank – Denis Imamović 10:0
do 100kg: Beno Lah – Primož Ferjan 0:10
nad 100kg: Andraž Špiler – Matjaž Ceraj 0:10