• sankaku_main-2
  • timthumb-2
  • timthumb-3
  • timthumb-1-2
  • drzavni_prvaki-1
sankaku_main-2timthumb-2timthumb-3timthumb-1-2drzavni_prvaki-1
Sankaku

Nekateri bi o tem lahko povedali veliko, drugi so pisali zgodovinske knjige o zmagah, spet tretji pa …

Rok_DrakiO dobljeni borbi. Trenutek zmagoslavja na tatamiju – kako naprej? Veliko borcev se zmage veseli na glas, zelo očitno, brez zadržkov, so pa tudi takšni, ki znajo veselje in uspeh podoživeti zgolj notranje – z iskro v očeh in zaprtimi ustnicami. Zlasti veliko se dogaja s pogledom – ta najprej išče trenerja, se z njim sporazume brez besed, potem pa umirjeno gleda naprej, sledi popravljanje kimona in ponovna brezbesedna komunikacija s trenerjem.

Misli so usmerjene samo k eni stvari – dobljeni borbi; četudi je bila borba vredna zmagoslavnega krika ali vsaj dviga rok, oko ne izgubi fokusa, telo je vzravnano. Še končni pozdrav, stisk rok, poklon in odhod z blazine. Natančno merjenje korakov do trenerja, ki borki/cu močno stisne roko, mu nekaj prišepne na uho, slednji posluša in prikimava ter se v elegantem koraku oddalji s prizorišča.

To je zmagovalka. To je zmagovalec. Judoistka/judoist Judo kluba »Z’dežele« Sankaku Celje, ki (še vedno) piše najdaljšo zgodbo v zgodovini slovenskega juda.

S temi občutki in razmišljanjem se je pred leti rodil judo klub, ki danes šteje več kot tristo (300) članov in diha z mestom, v katerem živi oseminštirideset tisoč (48.000) prebivalcev. Zgrajen je bil na vasi, blizu polj in gozda, na svoji zemlji. Počasi, a vztrajno se je gradil in zgodil Budokan Fabjan, ki je bil poleg vloženih materialnih sredstev, deležen pomoči župana mesta, predvsem dela ljudi, ki so verjeli v Zmago …

Petra_TokioIn takšni ljudje se danes zbujajo v zmagovalna jutra! Vsakodnevni napori, vsakodnevno trdo delo, vsakodnevna odrekanja zaradi treninga, so klubu prinesla:

  • dve olimpijski medalji,
  • naslov evropskih klubskih prvakinj 2009,
  • svetovne in evropske medalje v vseh starostnih kategorijah,
  • dominantnost v državni konkurenci.

Vse to je možno! In se je zgodilo! Nekoč otroci, osnovnošolski nadebudneži so danes svetleče zvezde na svetovnem in evropskem judo nebu … In niso še zaključili svoje zgodbe, pravzaprav jo vsak dan znova pišejo in sestavljajo prav poseben judoistični mozaik.

Pridruži se nam! Če si pripravljen verjeti in videti (saj veš, da moraš za to gledati s srcem kot Mali princ), potem je to zate zmagoslavna zgodba.

~ Fabi

Posted In:

Other Details
  • Submitted On : 16 Feb 2017