Kaj pri nas delamo?

 V judu uživamo že vrsto let. Zdrav in športen način življenja nam je ljubši kot alkohol in cigarete. Šport je lahko zabaven – ne verjamete? Pridite nas pogledat in se sami prepričajte. S športom je življenje lepše.

Člani judo kluba Z’dežele Sankaku imamo radi šport in zabavo in ju v našem klubu organiziramo že 20 let zapored. Tako poletno druženje popestrimo z mnogimi športnimi aktivnostmi, izleti in zabavnimi športnimi dejavnostmi. Skupaj smo preživeli že veliko lepih počitnic.

Tekmovalna skupina je sestavljena iz perspektivnih kadetov in kadetinj ter starejših dečkov in deklic. Ta skupina uspešno predstavlja naše društvo doma in v tujini.

Njim pa se s tekmovalnimi rezultati pridružujejo mladinci in člani z vrhunskimi rezultati, ter svetovnimi in olimpijskimi medaljami.

Kaj je pri nas posebnega?

Judo začnemo učiti skozi preaktivno igro, zato je primeren celo za predšolske otroke, ki še ne dopolnijo štirih let. Skozi šport in igro se naučijo premagovati različne težave, sporazu

 

mevanja, sodelovanja, sistematičnega dela, samokontrole in samodiscipline, poleg tega razvijajo motorične spretnosti. Šolarji se pri judu sprostijo in pozabijo na vsakdanje težave, zato so v šoli bolj zbrani in se lažje ter bolje učijo.

Učenje juda je sistematično, njegov cilj je varnost. Temeljni princip učenja je prehajanje od lažjih in manj zahtevnih tehnik k težjim. Judo je razvil poseben način padanja, s katerim lahko varno padamo tudi na asfaltu. Treniramo ga na posebni blazini, imenovani tatami, ki padce ublaži.

 

Oblečeni smo v okrepljene bele in modre kimone. Naši treningi so zanimivi in pritegnejo otroke tudi zato, ker se lahko že prvo uro pomerijo med seboj v posebej prirejeni borbi.

Treniramo ga lahko:

  • rekreativno,
  • kot tekmovalni šport ali
  • za samoobrambo.

Če se nas boste odločili obiskati nas najdete na dveh zelo prijetnih lokacijah in sicer:

Judo klub Z’DEŽELE SANKAKU Celje, Lopata 12, 3000 Celje in
Nacionalni Judo center, Gasilni dom – Ostrožno, Cesta na Ostrožno 90, 3000 Celje

Za več informacij obiščite podstran Začetni tečaji juda.
Za dodatna vprašanja prosimo obiščite podstran Kontakt.